Contact

Agenda: - Liniepadfestival 2019

Data:
28-09-2019
11:30 - 16:00
Locatie: Fort Giessen te Giessen

28 september 2019
Liniepadfestival  

Daphne van Hekkenen Hannie Visser-Kieboom, de organisatoren van het Liniepadfestival hebben dit jaar fort Giessen als uitvalsbasis gekozen voor het thema: 'Wandelen in het linielandschap'. Het idee achter het liniepadfestival is het in het zonnetje zetten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het daarbij behorende linielandschap.
Zij hebben mede namens de VVV een viertal wandelroutes bedacht die op 28 september op het fort gepresenteerd worden.

De start van het festival is om 11.30 uur met een korte wandeling rond het fort in Giessen. 

Na deze wandeling zullen om 13.00 uur de overige wandelingen gepresenteerd worden

Bezoekers van het festival kunnen vervolgens één van de wandelroutes gaan lopen.


Een andere mogelijkheid is de activiteiten op het fort bij te wonen. De Archeologische vereniging en Altenatuur zullen die middag nader uitleg geven over hun activiteiten in, op en nabij het fort. 
Zo zullen geïnteresseerden uitgebreid kennis kunnen maken met het Wereld Oorlog I-parkje en de daarbij behorende tentoonstelling. 

Altenatuur zal nadruk leggen op noodzakelijke veranderingen in het linielandschap. 
  • Hopkuilen aanleggen, Strokenteelt en Landschapsbeleving hebben het afgelopen jaar hoog op de doe-agenda gestaan van de Liniewerkers, de vrijwilligersgroep van Brabants Landschap. Zij nodigen u uit om een "proefje" te komen nemen in de met riet gedekte, door brugklasleerlingen opgerichte, schuilhut.
  • Verder kunt u op het terrein van het fort hopbellen plukken van verse ranken! Een brouwer maakt er ter plaatse bier van en u kunt er proeven!

 
  • Er zullen enkele oude en nieuwe landbouwwerktuigen aanwezig zijn om natuur inclusieve landbouw, minister Carola Schouten noemt het Kringlooplandbouw, concreet in beeld te brengen. 
  • Daarnaast kan er geproefd worden van de oogst uit het in stroken geteelde voedsel, zoals een pannenkoek, een gefrituurde twister en een kommetje pompoenensoep. De kiem voor deze oogst is gelegd door brugklasleerlingen van het Altena College, in april van dit jaar, tijdens hun landschapsbelevingsdag.
  • Medewerkers van Duyls Bos maken, met hun aanwezigheid, het festival compleet!