Contact

Twee bevlogen Groningers

24-09-2019
Elvira Werkman tekende in het boek 'De man op de dijk' het 'grenzeloze verhaal van de grauwe kiekendief' op. Het boek beschrijft hoe Ben Koks erin slaagde om de grauwe kiekendief terug te krijgen als broedvogel in de akkergebieden van Groningen. Dit zijn o.a. de raakvlakken tussen deze natuurliefhebbers!
Binnenkort in Fort Giessen:

  

Kiekendiefbeschermer Ben Koks komt vanavond vertellen over zijn werk als beschermer en alles wat daarmee samenhangt. Om de teruggang van de vogelstand in Oost-Groningen te onderzoeken, reisde Koks naar de Noord-Europese broedgebieden, maar ook naar landen als Tsjaad, Niger en Mali. Hij was de eerste die experimenteerde met langjarig satellietonderzoek waarbij vogels zenders aangebracht kregen waardoor de trekbewegingen zichtbaar werden. Koks introduceerde de 'vogelakker' en heeft een duidelijke mening over hoe het zou moeten in de landbouw waarin boeren mét natuur werken. In 2015 stond Koks op nr. 44 in de Duurzame top 100 van dagblad Trouw. 
Elvira Werkman komt ook uit Groningen en studeerde milieukunde en journalistiek. Ze heeft verschillende boeken gepubliceerd waarin verhalen zijn opgetekend van boeren, burgers en buitenlui. Elvira Werkman tekende in het boek 'De man op de dijk' het 'grenzeloze verhaal van de grauwe kiekendief' op. Het boek beschrijft hoe Ben Koks erin slaagde om de grauwe kiekendief terug te krijgen als broedvogel in de akkergebieden van Groningen. Sinds 2011 is ze freelance journalist voor o.a. Natuurmonumenten, Landal Greenparcs, Vogelbescherming Nederland en Veldwerk Nederland.
Ben en Elvira vertellen vanavond het verhaal, de successen, de tegenslagen en de betekenis ervan voor de Nederlandse natuurbescherming. Het belooft een zeer interessante avond te worden! 

Fort Giessen, 22 oktober, inloop vanaf 19.30 uur, we starten om 20.00 uur!