Contact

Agenda : - Nacht van de Vleermuis (aanmelden verplicht)

Data:
26-08-2022
19:30 - 22:00
Locatie: Fort Giessen

Nacht van de vleermuis

Jaarlijks wordt eind augustus de Nationale Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Door heel Nederland gaan volwassenen en kinderen op vleermuisexcursies 'gewapend' met een batdetector op zoek naar een glimp van een vleermuis. Gaat dat lukken? Altenatuur gaat het weer proberen, bij het Fort.

Vanwege corona zijn er een aantal beperkingen. Zo moet u verplicht aanmelden omdat er een beperkt aantal deelnemers in het Fort kunnen (1,5 meter-maatregel). 
Het aanmeldingsformulier vindt u hier.We starten met een bezoek aan de winterverblijfplaats in het Fort. Daar krijgt u ook uitleg over de functie van het fort in het verleden en een kijkje op de plaats waar 's winters de vleermuizen verblijven.
Dan komt er een presentatie over vleermuizen waarin naast algemene informatie ook de resultaten van de vleermuizeninventarisaties in onze streek worden toegelicht.
Na de presentatie gaan we, als het net donker aan het worden is, bij het Fort met een batdetector 'luisteren' welke soorten er vliegen. Misschien kunnen we ze ook nog net zien!

U bent met de kinderen van harte welkom!

Plaats: Fort Giessen; inloop vanaf  19.30 uur, we starten om 19.45 uur.