Contact

Fort Giessen zet 't hek open

29-08-2020
Ook deze zomermaanden staat, op de laatste zaterdag van de maand, het hek open bij Fort Giessen aan de Giessensesteeg te Giessen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Fort Giessen, een prachtig monument!.

U bent vanaf 13.00 tot 17.00 uur welkom op zaterdag

26 september.

 
Fort Giessen zet 't hek open!
 

 
Openstellingen Fort Giessen in 2020

Het prachtig gerestaureerde Fort Giessen opent haar poorten op zaterdag 26 september van 13.00 tot 17.00 uur. Dit is de laatste openstelling dit jaar!

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Er zijn schitterende exposities over de geschiedenis van het Fort en onze streek tijdens Wereldoorlog I en over de natuur van ons mooie Altena. Ook kunt u in diverse films de restauratie van het fort en de rol van de forten van Altena en de Nieuwe Hollandse Waterlinie bekijken. Verder kunt u wandelen over het Fort en genieten van flora en (insecten)fauna. Of met een trekpontje de fortgracht oversteken naar het educatie-park over WOI. Heeft u interesse?

De toegang is gratis en u kunt vrij rondwandelen, helaas zullen door strikte inachtneming van Corona richtlijnen van het RIVM, niet alle ruimten van het fort toegankelijk zijn. Als u meer wilt weten geven aanwezige gidsen uitleg.

Locatie:
Fort Giessen, Giessensesteeg Giessen. Openstelling: 13.00 - 17.00 uur. 

Meer info (ook over andere openstellingsdagen): archeo-altena.nl of altenatuur.nl of
 www.brabantslandschap.nl/actueel/nieuws/infopunten-en-activiteiten-worden-weer-opgestart/