Contact

KRAAK de CODE

25-01-2021
25 jaar geleden is er in de Struikwaard een oeverzwaluwenwand geplaatst. Dat wordt gevierd met een prijsvraag voor leden van Altenatuur. In 't Altenatuurtje 115 en hierna staat hoe de prijsvraag kan worden opgelost.

Oeverzwaluwwand 25 jaar: prijsvraag!

In september hebben leden van de vogelwerkgroep zoals elk jaar de oeverzwaluwwand weer in gereedheid gebracht voor de winterperiode. De nestgangen zijn schoongeschraapt en met vers zand gevuld. Doppen beschermen de oeverzwaluwwand bij hoog water tegen het uitspoelen van het zand. In dit zand graven de oeverzwaluwen elk jaar opnieuw hun nestgangen. Komend voorjaar verwijdert de vogelwerkgroep deze doppen weer, de oeverzwaluwwand is dan weer klaar voor het nieuwe broedseizoen. In 2020 hebben weer vele paartjes oeverzwaluwen gebroed in deze wand, die nu 25 jaar bestaat. Ook ijsvogels maken al jaren dankbaar gebruik van deze broedplaats.

Bij het plaatsen van de doppen in dit 25e jaar dat de oeverzwaluwwand bestaat, hebben de vogelwerkgroepleden een boodschap aangebracht in het kleurenpatroon van de doppen. Weet u deze boodschap te ontcijferen door onderstaande foto te bestuderen? Of misschien lost u het raadsel op door ter plaatse een kijkje te nemen en vanaf de dijk met verrekijker of telescoop de code te kraken?Als u weet welke boodschap zichtbaar is, stuur dan een e-mail naar altenatuur@gmail.com en maak kans op een boekenbon van 20 euro! Reageren kan tot 1 maart, de winnaar wordt bekendgemaakt in 't Altenatuurtje nummer 116.

Veel succes namens de vogelwerkgroep!
Wouter van Rijsbergen