Contact

Altenatuur feliciteert Brabants landschap

22-01-2022
Vandaag, 22 januari, is het precies 90 jaar geleden dat Brabants Landschap, onze provinciale natuurbeschermingsorganisatie werd opgericht.



Kort na de oprichting van Altenatuur (1980) togen voorzitter en secretaris naar Haaren om te vragen of het door BL destijds recent verworven Fort Giessen gebruikt mocht worden als vergaderruimte/verenigingsonderkomen. En dat mocht. Dat betekent dat we als 'kleine zus' al bijna 40 jaren van de genoemde 90, samen op trekken. Al die jaren is er een uitstekende en vruchtbare samenwerking geweest op tal van gebieden: klankbordgroepen, inspraakprocedures, weidevogelbescherming, uilen- en ander soortenbescherming, overdracht beheer buitendijkse Struikwaard, PARTRIDGE-project, beheer van onze grienden en bosschages, de Liniewerkers en last-but-not-least, het Strokenteelt project in de Struikwaard. En dan is vast nog niet alles benoemd. Basis voor deze succesvolle samenwerking is onderling vertrouwen en waardering voor elkaars werk en de zekerheid dat de volle inzet ook wordt geleverd.

Bestuur en medewerkers van BL: Van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum.
We hopen onze gezamenlijke inzet voor landschap en biodiversiteit in Altena op dezelfde wijze de komende jaren voort te zetten en nieuwe kansen te benutten. Op naar het eeuwfeest!

Bestuur en werkgroepleden Altenatuur

Fort Giessen

terug naar Nieuws