Contact
Platbuik
Pyamazweefvlieg

Planten uitdeelactie

 

Plant een boom in je tuin!

Uitdeelactie Plan Boom


Al verschillende jaren is Altenatuur deelnemer van Plan Boom.
Plan Boom is een project van Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en door financiering vanuit Trees for All.


Voor deze actie bieden Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant aan de Brabantse (natuur) vrijwilligersgroepen gratis bosplantsoen aan.
Voor verschillende leden/deelnemers in het buitengebied van Altena hebben we afgelopen jaren gezorgd dat we via Plan Boom bosplantsoen konden krijgen om daarmee struweelheggen, vogelbosjes en houtsingels aan te planten. Een leuke en geslaagde actie tot nu toe.

Dit najaar willen we met Plan Boom een uitdeelactie organiseren voor de leden en ook andere belangstellenden binnen de bebouwde kom. Het belang van bomen en heesters voor meer biodiversiteit is in de dorpen inmiddels wel net zo groot als in het buitengebied. Ook in Altena slaat de verstening van tuinen in de dorpen toe. We willen als natuurbeschermingsvereniging dan ook heel graag daarop de aandacht vestigen.

Op zaterdagochtend 25 november tussen 9 uur en 12 uur gaan we 500 kleine boompjes uitdelen. De locatie het Fort bij Giessen. Het plan is om 5 boompjes per adres beschikbaar te stellen, waarmee je in je tuin een klein bosje kunt planten of als je ze verder uit elkaar plant ze uit kunt laten groeien tot een kleine of zelfs wat grotere boom. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de soort. We krijgen een klein sortiment aan boompjes (bosplantsoen), waarvan we op dit moment van schrijven nog geen soortenlijst hebben ontvangen. Op 25 november kunnen we daar verder over adviseren.

Als je zeker wilt zijn van plantgoed, meld je dan aan voor 5 stuks boompjes vóór 22 november 2023. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar margovanbeem@gmail.com. Dan leggen we ze voor je klaar.  Probeer ook buren, familie, vrienden en bekenden hiervoor te interesseren!

Tot zaterdag 25 november 2023!

Margo van Beem