Contact

Start weidevogelseizoen 2021

11-02-2021
Onze Weidevogelgroep is ook dit jaar weer op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de bestaande loopgroepen.

NIEUW WEIDEVOGELSEIZOEN
Het weidevogelseizoen van 2021 staat voor de deur. Over niet al te lange tijd zullen de eerste kieviten met hun spectaculaire duikvluchten door het luchtruim buitelen.
Onze Weidevogelgroep is ook dit jaar weer op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de bestaande loopgroepen.
CORONA

Weidevogelbescherming is bij uitstek een bezigheid die tijdens de coronapandemie heel geschikt is omdat het een leuke, afwisselende buitenactiviteit is. Op de akkers en weilanden wordt rekening gehouden met de richtlijnen van de RIVM, dat wil zeggen dat er met niet meer dan in groepjes van twee personen gezocht wordt en ook de anderhalve meterregeling is van toepassing.


LOOPGROEP VEEN
De loopgroep in Veen maakt momenteel een doorstart, nieuwe vrijwilligers worden van harte uitgenodigd zich aan te melden.


CURSUS:
Voor nieuwe vrijwilligers wordt in samenwerking met het Brabants Landschap een digitale cursus georganiseerd, waar weidevogels, hun leefwijze, het landbouwbedrijf en de werkzaamheden van de boer aan bod komen.

Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden door een mail te sturen naar Altenatuur@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en emailadres.
Kijk op facebook en zoek naar: Weidevogelgroep Altena 
Weidevogelbescherming is een echte lenteactiviteit die plaatsvindt tussen half maart en eind juni. Vrijwilligers zoeken verdeeld in acht loopgroepen op akkers en weilanden naar nesten in principe gedurende één of twee dagdelen per week. Het is naast een nuttige, ook een heel gezellige bezigheid. De zoektocht naar een nest is sowieso spannend en veel mensen ervaren het vinden van 'je eerste nest' als een onvergetelijke kick. De beloning zijn de koddige kievitspulletjes die hun eerste onzekere pasjes op de akkers zetten. Met behulp van speciale apps worden de gevonden nesten in kaart gebracht. Dames en heren (jong en oud) die het komende voorjaar over vrije tijd beschikken en lekker buiten bezig willen zijn worden uitgenodigd zich aan te sluiten bij de bestaande loopgroepen.