Contact
Platbuik

Kringloopcentrum ALTENA
 

Algemeen

Kringloopcentrum Altena is gestart in 1986 vanuit de milieucommissie van natuurbeschermingsvereniging Altenatuur.
In de loop der jaren is het Kringloopcentrum uitgegroeid tot een professioneel kringloopbedrijf met een eigen stichtingsbestuur. Het Kringloopcentrum streeft na:

  • Om goederen en grondstoffen te hergebruiken: In de winkel kun je terecht voor spulletjes zoals speelgoed, huisraad, boeken en platen, meubels, kleding en accessoires, bouwmaterialen en sportartikelen. Alles tegen een redelijke prijs. Soms zijn er ruimtes ingericht met een speciaal thema, zoals Kerst.
  • Om aanvullende werkgelegenheid te bevorderen: het Kringloopcentrum biedt ook de gelegenheid aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben om aan de slag te gaan. In de vorm van vrijwilligerswerk, of als dagbesteding. Ook is er ruimte voor mensen die een re-integratie traject doorlopen. Tevens is er de mogelijkheid om ondersteuning te bieden aan mensen met een sociale indicatie, door het aanbieden van goederen tegen een speciaal tarief.
  • Om scholieren de ruimte te geven om stage te lopen: zo leren zij wat het betekent om werknemer te zijn, samen te werken, om hun vaardigheden te ontdekken en leren deze verder te ontwikkelen.

Om natuur- en milieuvriendelijke initiatieven te ondersteunen.

Contactgegevens

Adres:  Kerkstraat 1, 4286 BA Almkerk
Telefoon: 0183 (40 30 80) (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 12.00 uur)

Openingstijden winkel

Maandag: 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag: 9.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 16.00 uur

Bruikbare spullen inleveren

U kunt bij het Kringloopcentrum bruikbare spullen inleveren bij het Innameloket aan de zijkant van het centrum (Woudrichemseweg).

Maandag: 13.00 - 17.00 uur

Dinsdag tot en met donderdag: 9.00 - 17.00 uur
Op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur

Bruikbare spullen laten ophalen

Om een afspraak te maken voor het ophalen van spullen kunt u telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer (0183) 40 30 80. U kunt ook e-mailen naar: ophaal@kringloopcentrumaltena.nl. In overleg wordt een geschikt moment afgesproken wanneer de kringloopvrachtwagen uw spullen kan komen ophalen.