Contact

Plan Boom in Nieuwendijk

28-11-2021
Vrijdag 26 november j.l. was het zover. Altenatuur kon in het kader van Plan Boom plantmateriaal ophalen in Made. Plan Boom is een samenwerking tussen Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Natuureducatie en heeft als hoofdsponsor de Postcode Loterij.Altenatuur mocht voor 4 locaties in Altena en 1 locatie Hedikhuizen in totaal 2275 boompjes ophalen. Leo en José Verschoor uit Sleeuwijk (eigenaren van een van de locaties) hadden een grote kar beschikbaar en wilden graag rijden om zo de partijtjes met plantmateriaal af te leveren. Super fijn zulke praktische hulp! Ankie en Arjen Stoop hadden alle soorten voor de locaties netjes gesorteerd, zodat wij het alleen nog over hoefden te laden.Diezelfde dag werd er al geplant in Nieuwendijk.

     

Maandag gaan de Liniewerkers in Sleeuwijk planten. Dinsdag wordt er geplant bij de WSV in Woudrichem, waar ook wat extra groen op het terrein komt. In Babyloniënbroek gaat de locatie houder zelf aan de slag met het planten van struweelhagen en houtsingels.
In Hedikhuizen maken de eigenaren er een familieplantdag op 4 december van.

Super leuk om zo bomen te planten die in de toekomst veel zullen bijdragen aan de biodiversiteit en aan het vastleggen van CO2.

      

terug naar Home