Contact

Aanmelden Strokenteelt-Struikwaard

11-01-2022
2021 was alweer het tweede seizoen van ons Strokenteelt-project in de Struikwaard bij Giessen en dat was weer een groot succes. Met veel leuke en gezellig avonden, een rijke oogst aan groenten en bloemen, onkruid en ongedierte dat overwonnen moest worden en het delen van ervaring en kennis, echt een verrijking voor mens en omgeving!

Voor 2022 hebben zich alweer 30 deelnemers aangemeld, dat betekent dat er nog 20 plekjes over zijn. Lijkt het u leuk om komend jaar mee te doen? U bent van harte welkom! Hieronder staan alle gegevens en een paar foto's van het afgelopen jaar om een impressie te geven.

Nieuws2022-Strokenteelt  

Duurzaam, biologisch, samenbindend en lokaal. Dit zijn de drijfveren van ons project. Op de Struikwaard zullen komend jaar verschillende gewassen worden gezaaid. Vroege, midden en late aardappelen. Verschillende soorten kool, uien, rode bieten, sperziebonen en pompoenen maar ook tarwe voor lokaal pannenkoekenmeel. Als mooie aanvulling zullen er ook akkerbloemen worden ingezaaid waarvan een gedeelte als snijbloem uw vaas zal sieren. Hiermee willen we zowel u als de insecten blij maken.

We gaan uit van ongeveer 40 kilo aardappelen per abonnement, zo'n 10 kilo verschillende kolen, 5 kilo uien, 7 kilo rode bieten, 9 kilo wortels, 4 kilo sperziebonen en 3 kilo pompoen. Ook is het nog de bedoeling om snijbiet, spruit- en boerenkool toe te voegen. Er is natuurlijk altijd een risico dat iets tegenvalt, of zoals afgelopen jaar, dat u juist met meer kilo's dan verwacht naar huis gaat. De opbrengst wordt evenredig over de deelnemers verdeeld. Er wordt bij diverse soorten doorlopend geoogst zodat we de hoeveelheden in tijd en ruimte spreiden.

Voor dit abonnement betaalt u € 50,- per jaar (meerdere abonnementen mag ook.) Als abonnee wordt u via nieuwsbrieven uitgenodigd en op de hoogte gehouden om op vaste avonden en twee á drie ochtenden op zaterdagen gezamenlijk te onderhouden en oogsten.Wij zijn erg enthousiast over deze manier van het verbouwen van onze groenten en de achterliggende gedachte. Positief voor ons als mensen, op een ecologische wijze, zonder bestrijdingsmiddelen, lokaal verbouwd met een grote meerwaarde voor onze natuur. De patrijs maakte het afgelopen jaar in elk geval al dankbaar gebruik van het perceel waar de diverse gewassen altijd wel wat te eten of te schuilen boden.

We hopen dat u dit enthousiasme met ons gaat delen.

Aanmelden kan hier.