Contact
Pyamazweefvlieg
Platbuik

Margo van Beem, held van Plan Boom

26-09-2024
Plan Boom is onderdeel van de grote bomenbeweging in Nederland. Het doel: miljoenen bomen planten door het hele land. Daarmee slaan we veel CO2 op en wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én het is goed voor de biodiversiteit.
Het project werd in Brabant de afgelopen jaren georganiseerd door Brabants Landschap, IVN Brabant en de Brabantse Milieufederatie.



Helden van Plan Boom: Margo van Beem 
Plan Boom heeft een missie: samen bomen planten voor een groener en gezonder Nederland. Brabant deed de afgelopen jaren mee met boomplantacties en met acties waarbij boompjes uitgedeeld worden. Enthousiaste vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar. Zonder hen geen Plan Boom. We vroegen een aantal van hen naar hun ervaringen en drijfveren: de 'Helden van Plan Boom'. 



Eén van deze helden is Margo van Beem, secretaris van Altenatuur in het land van Altena. Altenatuur deed vanaf het begin van Plan Boom mee met het project. De eerste jaren alleen met de plantactie, waarbij een groep vrijwilligers samen een houtwal, struweelhaag of vogelbosje aanplanten. Het laatste jaar deed Altenatuur ook met de uitdeelactie mee, waarbij boompjes uitgedeeld worden aan particulieren die ze dan in hun eigen tuin kunnen planten.

Het gehele verslag is ook te lezen op de website van de BMF. Klik daarvoor op BMF.